Jdi na obsah Jdi na menu
 



Obrazek

Herečka
Datum narození:
04.06.1975
Místo narození:
Los Angeles, California, USA
Znamení:
Blíženci 

Angelina, celým jménem Angelina Jolie Voight, se narodila herečce Marcheline Bertrand a herci Jonu Voightovi. Do kontaktu s herectvím se dostala, již ve věku pěti let a to po boku svého otce v komedii režiséra Hal Ashbyho "Looking to Get Out“. V jedenácti letech začala studovat herectví v divadelním institutu Lee Strasberga. Od šestnácti let začala pracovat jako profesionální modelka v Londýně, New Yorku a Los Angeles. Objevila se v hudebních klipech od skupin Meatloaf, Lemonheads, Lenny Kravitz a Rolling Stones. Mimo Lee Strasberg Theatre Institute v New Yorku studovala na New York University, kde si také poprvé zahrála v divadelní produkci.Filmografie:

Obrazek

Filmografie:
2007  Mighty Heart, A   ...Mariane Pearl
2007  Sin City 2   ...Ava Lord
2006  Kauza: CIA (Good Shepherd, The)    ...Clover/Margaret Ann Russell
2005  Mr&Mrs Smith (Mr. & Mrs. Smith)    ...Jane Smith
2004  Flying Legion Air Combat Challenge, The   ...Capt. Franky Cook
2004  Fever, The   ...Revolutionary
2004  Zloděj životů (Taking Lives)    ...Illeana
2004  Svět zítřka (Sky Captain and the World of Tomorrow)    ...Franky
2004  Příběh žraloka (Shark Tale)    ...Lola

Obrazek

    Odkazy:
www.ajolie.com
www.angelinajolie.org.uk
www.100percent-online.com/angelina_jolie


Tetování (údajně má 9 tetování)
velký černý kříž s proslovem na tříslech
Čínský drak na levé paži a nad ním jméno Billy Bob
runa na jejím levém předloktí
dva domorodé obrazce na pozadí
Japonský symbol "smrti" na rameni
Latinské texty na břiše, jenž znamenají "Co mě živí, to mě také zničí"
A prayer for the wild at heart kept in cages (Modlitba za všechna srdce držená v klecích)
malé "h" za zápěstím
a na pravé paži hlava draka

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

superrrrr

(andrea kubecova, 1. 10. 2008 19:20)

mááám te strasne rada miluju te papa andrejka skoda ze nemuzes odepsat.ahojík